. U drugom delu stručnog predavanja firma Euroterm iz Makedonije, u okviru teme: \\\"Obnovljivi izvori energije-solarni kolektori EUROTERM\\\", predstavila je svoje solarne kolektore. Ovaj skup je održan u saradnji sa firmom Doming, našim distributerom i domaćinom u Kragujevcu.">
Feel the Water

Stručni skup HERZ Armaturena, Grundfosa i Euroterma u Kragujevcu

 

Interesovanje za ovaj skup je bilo veliko. Predavanju je prisustvovalo 45 projektanata iz Kragujevca i okoline. Uvodnu reč imao regionalni menadžer Marko Ranđelović iz firme Doming, koji je svim prisutnim projektatima poželeo dobrodošlicu.

 

Prvo predavanje održao je Ivan Zdravković iz predstavništva HERZ Armaturen Srbija na temu dinamička automatska regulacija u KGH sistemima i to o novim 4002 HERZ regulatorima diferencijalnog pritiska i 4006 HERZ kombi ventilima (o funkciji, primeni, proračunu, izboru, montaži...). Predstavljen je konkretni projekat- objekat (Atbrivoshanas 143a, Rezekna- Litvanija) gde su pomenuti dinamički regulacioni ventili ugrađeni u grejne stanice i ostvarene konkretne uštede u potrošnji energije. Predstavljeni su novi alati za projektovanje i izbor opreme VDI3805 Selektor-veza sa CAD paketima i HERZ TS- aplikacija za android telefone.

 

Drugo predavanje održao je Nikola Topalović iz predstavništva Grundfos Srbija na temu najsavremenije , frekventno regulisane pumpe MAGNA3. Pokazao je prisutnim projektantima tehničke karakteristike novih pumpi, kako se vrši izbor i proračun pumpi, integraciju pumpne opreme u BMS ili SCADA sisteme, upravljačke ormane... Predstavio je Web ili CD programe za izbor pumpi (WebCaps i WinCaps).

 

U drugom delu ovog skupa predstavnici firme Euroterm iz Makedonije predstavili su svoje solarne kolektore ESK. Solarni kolektori su sertifikovani od strane SPF Instituta iz Švajcarske, poseduju Solar KEYMARK sertifikat po DIN CERTCO (TUV). Za svoje solarne kolektore daju 10 godina garancije.

Nakon završetka prezentacije druženje je nastavljeno uz švedski sto.