Feel the Water

O nama

Trenutno, sa približno 3.500 zaposlenih i 44 proizvodnih pogona širom sveta,
HERZ-Armaturen Ges.mbH je jedan od vodećih evropskih proizvođača ventila, fitinga, ventila za regulaciju kola, dinamičke regulacione armature i termostatskih ventila za domaćinstvo instalacije za grejanje, klimatizaciju, sanitarne i gasne uređaje. Pored toga, HERZ je jedan od vodećih proizvođača kotlova na biomasu do 20.000 kilovata i toplotnih pumpi, kao i proizvođač izolacije u podružnici Hirsch Servo AG.

 

Akcionarsko društvo HERZ Armaturen proizašlo je iz firme Gebauer & Lehrner, koja je osnovana davne 1896. godine . Tokom svog postojanja dugog više od 125 godina, kompanija se specijalizovala za proizvodnju i razvoj visokokvalitetnih armatura za grejanje, hlađenje i klimatizaciju.

Na čelu kompanije u svojstvu vlasnika i Generalnog menadžera nalazi se g-din Dr Gerhard Glinzerer.

Sedište kompanije HERZ Armaturen od 1986. godine je u novoj poslovnoj zgradi u Beču, Richard-Strauss Strasse 22. Ovde se nalaze proizvodnja armatura, centralni magacin i poslovno rukovodstvo. Svi proizvodi HERZ-a se prave u Evropi prema evropskim standardima.

Kompanija HERZ Armaturen ima predstavništva u skoro svim evropskim državama, na Bliskom Istoku, Severnoj i Južnoj Americi. Oko 60% proizvedene armatura se izvozi.

Trajni uspeh HERZ Armaturen zasnovan je na proizvodnom principu, da se samo tehnički zreli i visokokvalitetni proizvodi puštaju na tržište. Dugogodišnje iskustvo, kao i specijalizacija na polju grejne i regulacione tehnike, doprineli su razvoju brojnih inovativnih rešenja u sektoru uštede energije, kao i unapredjenju oblika i dizajna HERZ proizvoda.

 

Obrazovanje i obuka su veoma važni za HERZ. Studenti srednjih stručnih i tehničkih škola, kao i univerziteti primenjenih nauka i građevine, česti su gosti u našim centrima za obuku. U obrazovanju HERZ obraća pažnju ne samo na teoriju već i na praktičnu primenu i međunarodnu mrežu. Budući da HERZ sarađuje sa univerzitetima u Evropi i Centralnoj Aziji, kompanija mladim ljudima daje priliku za međunarodnu razmenu. Stoga HERZ posluje kao pružalac usluga, jer početna i dodatna obuka povećavaju kvalifikacije učesnika.
To je dokazao profesor Jauschowetz, autor knjige „Srce grejanja - hidraulično balansiranje“, koja je prevedena na 13 jezika.

 

HERZ - termostatski ventili "DE LUXE" predstavljaju simbiozu visoke tehnike i luksuznog oblika i dizajna. Osim toga, HERZ Armaturen razvija zajedno sa poznatim evropskim sistemskim proizvođačima koncepte za uvođenje regulacione armature "krojene po meri" sa ciljem uštede energije i troškova grejanja.

HERZ Armaturen poseduje moderan sistem osiguranja kvaliteta u kome mnoge firme tesno sarađuju. HERZ proizvodi se stalno podvrgavaju ispitivanjima u internacionalnim i nacionalnim nezavisnim institutima. HERZ termostatski ventili odgovaraju Evropskoj Normi (EN215).HERZ Armaturen u Srbiji, više od 20 godina, vrši prodaju preko svojih distributera.U 2003. godini otvoreno je predstavništvo za Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju. Od maja 2009. godine, HERZ Armaturen ima svoj poslovno-skladišni objekat na 1650 m², Industrijska zona bb, Nova Pazova.U sklopu poslovnog objekta nalazi se magacin na 1200 m² i školski centar, gde inženjeri tehničke podrške permanentno vrše obuku za projektante i instalatere termotehničkih instalacija.