Feel the Water

HERZ Armaturen, Grundfos i Etaž sa projektantima juga Srbije

 

 

Interesovanje za ovaj skup, u lepom hotelu kraj Nišave, bilo je veliko pa su tako sva mesta u hotelskoj sali bila ispunjena. Predavanju je prisustvovalo 50 projektanata iz jugoistočne Srbije. Uvodnu reč imao je direktor predstavništva HERZ Armaturen Srbija, Nemanja Tubić koji je uz dobrodošlicu, svim prisutnim projektantima najavio česta druženja u toku ove godine na stručnim skupovima u Nišu.


 

 

 

Prvo predavanje održao je Ivan Zdravković iz predstavništva HERZ Armaturen Srbija na temu dinamička automatska regulacija u KGH sistemima i to o novim 4002 HERZ regulatorima diferencijalnog pritiska i 4006 HERZ kombi ventilima (o funkciji, primeni, proračunu, izboru, montaži...). Predstavljen je konkretni projekat- objekat (Atbrivoshanas 143a, Rezekna- Litvanija) gde su pomenuti dinamički regulacioni ventili ugrađeni u grejne stanice i ostvarene konkretne uštede u potrošnji energije. Predstavljeni su novi alati za projektovanje i izbor opreme VDI3805 Selektor-veza sa CAD paketima i HERZ TS- aplikacija za android telefone.


 

 

Zatim je Nikola Topalović iz predstavništva Grundfos Srbija pažnju prisutnih privukao predavanjem na temu najsavremenije , frekventno regulisane pumpe MAGNA3. Pokazao je prisutnim projektantima tehničke karakteristike novih pumpi, kako se vrši izbor i proračun pumpi, integraciju pumpne opreme u BMS ili SCADA sisteme, upravljačke ormane... Predstavio je Web ili CD programe za izbor pumpi (WebCaps i WinCaps).


 

 

 

U drugom delu ovog skupa direktor poslovne jedinice Etaž Niš Ivan Ristić, predstavljajući firmu Etaž, govorio je o prodajnom programu, komercijalnim uslovima i svim drugim pogodnostima koje Etaž pruža KGH struci. Najavio je manifestaciju sajamskog tipa „Dani otvorenih vrata“, koja će se održati u centrali firme Etaž u Vrčinu juna meseca ove godine.

 

 

Nakon završetka prezentacije koja je trajala 2,5 sata druženje je nastavljeno u drugom delu hotela gde nas je čekao švedski sto. Zadovoljni radom i atmosferom, uz dobru hranu i pogled na grad i nišku trđavu koja je izgrađena na ostacima antičkog i srednjovekovnog utvrđenja družili smo se do večernjih sati.

Drugo stručno predavanje planirano je u Kragujevcu, sredinom marta meseca 2013. godine. Tačan termin održavanja biće objavljen na našem sajtu.

Vaš HERZ Armaturen